Американският президент Джо Байдън се срещна в понеделник с германския канцлер Олаф

...
Американският президент Джо Байдън се срещна в понеделник с германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Байдън и Шолц обещаха санкции, ако Русия нападне Украйна

Американският президент Джо Байдън се срещна в понеделник с немския канцлер Олаф Шолц, съобщи Си Ен Ен. Двамата са обсъдили напрежението по границата с Украйна и прекъсването на газопровода  " Северен поток 2 ", ако Русия нахлуе в Украйна. 

Джо Байдън и Олаф Шолц организираха конференция след срещата в Белия дом.  " Германия е един от най-важните ни съдружници ", сподели Байдън. И двамата водачи настояха, че върху Русия ще бъдат наложени санкции при възможна инвазия в Украйна. ``Ако Русия нахлуе в Украйна и ние, и НАТО сме подготвени да отвърнем``, сподели Байдън. Той даде обещание ``бързи и тежки последици`` в случай на навлизане в Украйна, само че акцентира, че Съединени американски щати избират дипломацията.

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди отгвора на президента на Съединени американски щати по отношение на наказания за Русия. ``Цената за Москва ще бъде висока``, сподели Шолц, описвайки евентуалната съветска военна експанзия като ``сериозна опасност за европейската сигурност``. Той сподели, че известието е предадено задоволително ясно, тъй че даже Кремъл да разбере защо става въпрос.

Относно ``Северен поток 2`` обаче Берлин не даде отговор дали е подготвен да спре газопровода в случай на възможна офанзива. Байдън съобщи, че при положение на съветска инвазия, която той дефинира като ``танкове или войски, пресичащи границата с Украйна ", на ``Северен поток 2`` ще бъде комплициран край. Байдън също по този начин повтори, че американците в Украйна би трябвало да изоставен страната.

Междувременно стана ясно, че срещата сред немския външен министър Аналена Бербок и украинския президент Владимир Зеленски е била анулирана, като за официална причина бе посочена неточност в графика. Източник, непосредствен до украинското държавно управление, обаче съобщи за Си Ен Ен, че срещата ``не се е състояла заради обстоятелството, че немският външен министър е отказал да каже дали Германия ще се откаже от газопровода ``Северен поток 2``,  в случай че Русия нахлуе в Украйна``, както и поради отказа на Германия да даде каквато и да е военна помощ  на Киев. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР